Geen geld voor herbouw Elleboogkerk

AMERSFOORT - De herbouw van de Elleboogkerk in Amersfoort ondervindt ernstige problemen. De gemeente heeft er voorlopig geen geld voor.
In 2007 brandde de kerk, met daarin het Armando Museum, volledig af. Voor de herbouw van de kerk en het museum is genoeg budget door 4,5 miljoen euro van de verzekering, een gift van 1 miljoen euro van de BankGiro Loterij en geld van andere sponsoren. Maar de gemeente moet bezuinigen en houdt voor nu de hand op de knip.
De gemeente wil het besluit tot aanbesteding van het project uitstellen tot het najaar. "Als we de herbouw nu zouden aanbesteden, kan de gemeenteraad na de zomer niet meer vrij discussiëren over bezuinigingen op cultuurgebied," aldus een woordvoerder. Amersfoort moet 20 miljoen euro bezuinigen.
Stichting Amersfoort in C, waar het Armando Museum onderdeel van uitmaakt, is verbijsterd over de keuze van de gemeente. De stichting vindt dat de gemeente zich niet aan de afspraken houdt en dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur.
Sinds de brand is het Armando Museum gevestigd in het Rietveldplantsoen in Amersfoort. Daar zijn nog steeds tentoonstellingen te zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.