Kinderen Goldschmeding niet meer onder toezicht

AMERSFOORT - De drie kinderen van de Amersfoortse predikant Gertjan Goldschmeding hoeven niet langer onder toezicht te staan van Bureau Jeugdzorg. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem woensdag laten weten.
Medio februari plaatste de rechtbank in Utrecht de drie kinderen van Goldschmeding onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Dat gebeurde omdat de dominee van de ACC-Jouwkerk in Amersfoort de pedagogische tik als opvoedingsmethode predikte en zijn kinderen sloeg met een pollepelachtige stok of ander voorwerp.
Goldschmeding en zijn vrouw hebben verklaard dat ze sinds het uitspreken van de ondertoezichtstelling afstand hebben genomen van het slaan als opvoedmethode. Daarop hebben Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming volgens het hof aangegeven er niet aan te twijfelen dat de ouders deze methode inderdaad niet meer zullen toepassen.
Op de site van de ACC-Jouwkerk staat dat de dominee en zijn gezin de zaak 'met dit goede nieuws' willen afsluiten. "Zij gaan zich nu voorbereiden op een goede vakantietijd met het gezin, zonder de goedbedoelde bemoeienis van Bureau Jeugdzorg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.