Kort Nieuws: Juliana's lathyrus weer te bewonderen

SOESTDIJK - Op Paleis Soestdijk is vanaf vandaag de lievelingsbloem van Koningin Juliana weer te bewonderen: de lathyrus.
Voor de derde keer is er een tentoonstelling over dit bloemetje te zien in het park van het paleis. De expositie met meer dan honderd vazen is tot en met zondag te bewonderen.
* Reizigersorganisatie Rover in Amersfoort is boos op de NS. Dit vanwege een prijsstijging van het retourtje met twee procent. Het steekt Rover dat NS de prijsverhoging stil houdt voor reizigers. De prijsverhoging is nodig vanwege de invoering van de OV-chipkaart.
* Goed nieuws voor dassen, ringslangen en amfibieën in onze provincie. Utrecht krijgt het komende jaar namelijk acht nieuwe faunapassages. Door de komst van de verbindingszones, is het voor dieren veiliger en gemakkelijker om de weg over te steken. De passages komen te liggen in de Lopikerwaard, de Venen en op de Utrechtse Heuvelrug.
* Een automobilist is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, op de A2 bij Maarssen. De man werd gisteravond betrapt door een agent in een onopvallende video-wagen. Hij bleek 144 kilometer per uur te rijden, terwijl je daar maar 90 mag, én hij kleefde achter een voorligger. De man is toen aan de kant gezet en mocht meteen z'n roze papiertje inleveren. En voor het kleven kan hij ook nog een boete verwachten.
* Geen brommers, maar ónderdelen van brommers zijn gejat in Woudenberg. Maar de dieven zijn gepakt.
Toezichthouders van het Henschotermeer zagen dat twee jongens gistremiddag aan het rommelen waren bij geparkeerde brommers. Het bleek dat ze verschillende onderdelen eraf hadden gehaald en de politie werd gebeld. De jongens zijn 15 en 16 jaar en komen uit Zeist. Ze zijn meegenomen voor verhoor.
* Een ongeluk met een motorrijder, in Loenen aan de Vecht. Een 55-jarige man uit De Bilt reed gistermiddag over de Rijksstraatweg, met vier auto's vóór hem. Die stopten vanwege een inrit, waarna de motorrijder hen rechts wilde passeren. Maar hij viel, waarbij hij het stuur in zijn ribben kreeg. De Biltenaar heeft waarschijnlijk een rib gebroken en is naar een ziekenhuis gebracht.
* Een 27-jarige man uit Utrecht is lichtgewond geraakt bij een ruzie. Gistermiddag kregen de twee woorden op de Biltstraat in Utrecht. De man trok een mes en viel de Utrechter aan, die aan zijn arm gewond raakte. De dader wist te ontkomen, doordat hij een woning in vluchtte. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie is nog op zoek naar verdachte.
* Een vrouw in Maarssen is gewond geraakt, omdat ze schrok van een auto. De 75-jarige vrouw wilde gistermiddag met de fiets aan haar hand oversteken bij de rotonde bij de Straatweg en Kerkweg. Maar ze schrok van een auto en viel, met fiets en al. Ze is met pijnklachten in gaar rug naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.