Oranje niet op buitenscherm in Utrecht

UTRECHT - Café De Zaak in Utrecht ziet toch af van een groot buitenscherm om Nederland-Brazilië op te vertonen.
De Zaak, tegenover het Utrechtse stadhuis, deed deze week als enige horecaonderneming een aanvraag. De gemeente wil de vergunning verlenen, maar De Zaak durft het toch niet aan vanwege de extreme hitte en het korte tijdsbestek waarin alles moet worden geregeld. Zo moeten horecaondernemers voor beveiliging, toiletten, gratis drinkwater en verkeersregelaars zorgen.
De Utrechtse burgemeester Wolfsen hoopt dat als Nederland doorgaat volgende week wel in de buitenlucht naar de halve finale kan worden gekeken. De Zaak zelf wil dat ook gaan proberen.
In Sportcentrum Galgenwaard hangen wel grote schermen waarop de wedstrijd te volgen is. Het is weliswaar binnen, maar toch hangt er een bijzondere sfeer. Daar verzamelen zich namelijk aanhangers van de Braziliaanse 'seleção' om de wedstrijd te bekijken. Volgens de organisatie zijn ook Oranjesupporters welkom om gebroederlijk mee te feesten.
Wie toch liever met zijn allen buiten kijkt kan uitwijken naar Amsterdam. Op het Museumplein en bij een restaurant op het terrein van de Westergasfabriek worden duizenden voetballiefhebbers verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.