Achtergelaten 'busmeisje' maakt het goed

UTRECHT - Het gaat naar omstandheden goed met het het verstandelijk beperkte meisje (16) uit Utrecht dat urenlang heeft vastgezeten in een snikhete bus. Dat heeft haar vader gezegd tegen RTV Utrecht.
Volgens hem heeft de gebeurtenis behoorlijk wat impact op zijn dochter gehad. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat het meisje niet seksueel misbruikt is.
Een chauffeur van vervoersmaatschappij Connexxion vergat woensdag dat het meisje in de bus zat. Hij is op staande voet ontslagen.

NIET LEKKER

Even na achten gistermorgen haalde de chauffeur het meisje op bij haar ouderlijk huis om haar naar de Herderschêeschool in Utrecht te brengen, een school voor speciaal onderwijs.
Onderweg voelde de chauffeur zich niet lekker worden. Hij reed daarop naar zijn huis, parkeerde de bus, nam een pilletje en ging naar bed. Hij realiseerde zich niet dat het meisje, dat door haar beperking niet kan praten, nog in de bus zat.
Uren later begon het te dagen bij de man en reed hij het meisje naar school. De ouders reageerden furieus.

CONNEXXION

Connexxion neemt de zaak hoog op en heeft de chauffeur donderdag op staande voet ontslagen. De man was 12 jaar in dienst bij het leerlingenvervoer en was van onbesproken gedrag.
De school wil niet op het voorval reageren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.