Plan voor groot Jaarbeurspark in Utrecht

UTRECHT - De Jaarbeurs en de parkeergarage aan het Merwedekanaal onder de grond en daar bovenop een groot park. Dat is de visie van het toonaangevende stedebouwkundige bureau HKB.
Het Jaarbeursterrein gaat over enkele jaren volledig op de schop. De gebouwen worden volgens de huidige plannen aan de noordkant van het terrein geconcentreerd, zodat aan de zuid-kant woningen gebouwd kunnen worden.
HKB, dat regelmatig door de gemeente Utrecht wordt ingehuurd, denkt dat het anders kan en dat de ruimte beter benut kan worden. Door de beurs onder de grond aan te leggen, kan daarbovenop een park worden aangelegd dat twee keer zo groot is als het Wilhelminapark.

KOSTENNEUTRAAL

Het kost wel een extra investering, maar omdat de kantoren en huizen om het park heen meer zullen opleveren, hoeft het uiteindelijk geen extra geld te kosten, aldus HKB.
Bovendien gaat het bij beurzen steeds meer om beleving en steeds minder van directe verkoop. Dus, zo stelt HKB, kan de Jaarbeurs het park ook gebruiken voor extra paviljoens en evenementen.
De visie heeft nog geen officiële status. Het plan is bedoeld als discussiestuk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.