Kort nieuws: Winkel overvallen in Nieuwegein

PROVINCIE UTRECHT - Aan het Drilleveld in Nieuwegein is een winkel overvallen. Een ongeveer 18-jarige gewapende man rende naar binnen en bedreigde het personeel. Hij wist te ontkomen met een onbekend geldbedrag, ondanks de inzet van meerdere politiewagens.
* Getuigen hebben politie-agenten naar een Poolse zakkenrolster geleid. De vrouw was betrapt toen ze een portemonnee uit een tas viste op de op de markt aan de Zamenhofdreef in Utrecht. Getuigen hielden de dievegge aan, maar ze verzette zich hevig. Een beveiliger wist de vrouw staande te houden en aan de politie over te dragen. Het slachtoffer Zij liep letsel aan haar schouder op.
* Albert Heijn aan de Hoog Kanje in Zeist mag van de gemeente verhuizen. De supermarkt wil groter worden en krijgt een plek in winkelcentrum Kerckebosch, op de plek waar nu twee garagebedrijven zitten. Die verhuizen op hun beurt naar de autoboulevard in Zeist.
* De bestuurder van een scooter is donderdagochtend gewond geraakt toen een 21-jarige man uit Gouda met zijn bestelauto de man over het hoofd zag. De automobilist wilde vanaf de Amsterdamsestraatweg de Goudsbloemstraat inrijden. De scooteraar is naar het ziekenhuis gebracht.
* Gegeneerde winkelbedienden Rijnlaan hebben de politie gebeld omdat een vrouw een rare bolling in haar jurk had. Agenten durfden de vrouw wel aan te spreken, waarna bleek dat haar buik inderdaad niet natuurlijk was. De 41-jarige Utrechtse bleek zij een tas onder haar jurk te hebben met daarin voor 275 euro aan gestolen kleding en schoeisel. Zij is aangehouden.
* Een 48-jarige man heeft in Utrecht een toezichthouder met de dood bedreigd. De ambtenaar vroeg de man om aan de goede kant van de weg te fietsen, waarna de Utrechter een fietsslot pakte en de toezichthouder daarmee bedreigde. De toezichthouder en zijn collega hielden de man aan en droegen de geweldenaar over aan de politie.
* Een wielrenner en voetganger zijn donderdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding. De twee botsten op de Trechtweg, toen de 34-jarige voetganger uit Cothen de weg overstak Ze lliep een herenschudding op. De wielrenner kwam er vanaf met enkele schaafwonden.
* Toezichthouders bij het Henschotermeer troffen donderdag een 30-jarige man uit Bilthoven aan die nog 3620 euro aan boetes open had staan. De man kon dit niet direct betalen en werd aangehouden. 's Avonds kwam iemand naar het bureau om dit bedrag alsnog te betalen en werd de man vrijgelaten.
* Agenten in Baarn hebben een 30-jarige man achterhaald die was doorgereden na een ongeluk. De man botste donderdagmiddag tegen een fietser over de Zandvoortweg en reed daarna weg. De politie-agenten konden achter zijn identiteit komen en hielden de man aan bij zijn woning. De fietser raakte niet gewond.
* Door een openslaande autodeur is een 56-jarige fietser uit Baarn gisteren ten val gekomen op de Nieuwstraat. Hij werd voor controle vervoerd naar het ziekenhuis. Het autoportier raakte ontzet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.