Tien jaar voor liquidatie Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De man die vorig jaar in Nieuwegein op klaarlichte dag iemand doodschoot, is veroordeeld tot tien jaar cel. De rechtbank in Utrecht acht de 52-jarige verdachte schuldig aan moord.
De schietpartij gebeurde bij een druk stoplicht en er waren veel getuigen. Die verklaarden dat de Nieuwegeiner uit zijn auto stapte en de bestuurder van een andere auto 'koelbloedig' doodschoot.
De twee mannen kenden elkaar uit het criminele circuit. De verdachte heeft nooit ontkend dat hij op het slachtoffer geschoten heeft en belde zelf 112 na de schietpartij. Volgens hem handelde hij uit noodweer, omdat hij op een dodenlijst van het slachtoffer zou hebben gestaan.

ACHTERVOLGING

Op 5 augustus 2009 zag de verdachte het latere slachtoffer in de buurt van zijn woning en zette in zijn auto de achtervolging in. Uiteindelijk kwam het tot een confrontatie aan de Zandveldseweg. De verdachte stapte uit zijn auto, nadat hij nog in de auto zijn vuurwapen had doorgeladen.
Hij richtte vervolgens zijn vuurwapen op het slachtoffer en sommeerde hem uit te stappen. De rechtbank oordeelde dat het aannemelijk is dat het slachtoffer vanuit zijn auto één keer heeft geschoten. Daarna blokkeerde het wapen van het slachtoffer. De Nieuwegeiner heeft in totaal veertien keer geschoten.

HOGE STRAF

Tegen de Nieuwegeiner was 15 jaar geëist. De rechters vinden dat zijn daad een hoge straf verdient, onder meer omdat de schietpartij op klaarlichte dag plaatsvond in de buurt van een winkelcentrum. Wel houdt de rechtbank rekening met de geestelijke druk die op de man rustte, omdat hij wist dat zijn vermeende belager vuurwapens en explosieven had en het kennelijk op hem had voorzien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.