Nederland massaal vrij voor kwartfinale WK

AMERSFOORT - Nederland heeft vrijdag massaal vrijgenomen om de kwartfinale van het WK voetbal te zien. Van degenen die op vrijdag normaal gesproken werken, nam 61 procent een deel van de dag of de hele dag vrij.
Dat blijkt uit de resultaten van de Wugly Oranje Quiz, een representatieve enquête op initiatief van Q&A Research in Amersfoort.
Het merendeel (36 procent) van de respondenten gaf aan vanaf drie uur vrij te nemen om de wedstrijd te kunnen zien. Zo'n 15 procent ging tussen twaalf en drie uur al naar huis, terwijl 11 procent de hele dag vrij heeft
genomen. Zo'n 24 procent geeft aan geen vrij te nemen, maar op het werk naar de wedstrijd te kijken.
In totaal wil 69 procent van de Nederlanders de wedstrijd zien. Slechts 16 procent zegt niet te kijken omdat voetbal hen niet interesseert. Circa 9 procent geeft aan niet te kunnen kijken omdat er gewerkt moet worden, aldus het onderzoek onder negenhonderd respondenten.
Nederland was redelijk positief over de afloop van de wedstrijd. Van de ondervraagden verwachtte 46 procent een overwinning tegen Brazilië, van hen voorspelde 57 procent correct dat het 2-1 zou worden.
De voetballiefhebbers zien de wedstrijd Brazilië-Nederland als cruciaal voor het winnen van het WK. Zeker 44 procent verwacht dat Nederland wereldkampioen gaat worden en 20 procent ziet in Brazilië de nieuwe mondiale kampioen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.