WK-zege uitbundig gevierd met kleine incidenten

UTRECHT - In de hele regio is de zege van Oranje op Brazilie uitbundig gevierd. Grote incidenten bleven uit. De politie meldt wel wat baldadigheid en enkele dronken automobilisten.
In de stad Utrecht waren er twee incidenten. Op de busbaan bij de Neude werden mensen aangereden door een taxi, die daarna doorreed. Politie-agenten en hulpverleners waren snel ter plaatse, maar hadden moeite om in de menigte hun werk te doen.
Bij de aanrijding raakten drie mensen gewond. Een politiewoordvoerder zegt dat de taxi door de feestende menigte op de busbaan probeerde te manoeuvreren en daarbij werd lastig gevallen door omstanders die zijn taxi vernielden. Toen de chauffeur probeerde door te rijden reed hij de slachtoffers aan. De politie heeft de chauffeur en een van de vernielers aangehouden.
Volgens verslaggevers van RTV Utrecht stonden op de busbaan veel mensen de overwinning van Oranje op Brazilië te vieren. Passerende bussen kwamen met moeite door de menigte heen en kregen tromgeroffel van feestgangers op de zijkanten. Een passerende automobilist kreeg een klap van een Oranjesupporter.
Ook op de Breedstraat moest de politie optreden; er waren paarden en een harde hand nodig om een relschopper te arresteren.
Bekijk hieronder de bijdrage van verslaggever Maarten Fussel in U Vandaag.

Incidenten en feest in Utrecht na winst Oranje

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.