Utrechtse brandweer helpt bij heidebrand

HEEZE - De Utrechtse brandweer helpt bij het nablussen van de grote brand op de Stabrechtse Heide bij Heeze.
De korpsen van Utrecht, Leersum, Doorn, Bilthoven. Leusden, Soest en Baarn reizen vandaag af om andere brandweermensen af te lossen. De brand is wel onder controle, maar er is nog genoeg werk te doen en het gevaar is nog niet geweken.
De aanhoudende droogte op de heide en de dichte begroeiing spelen de brandweer en de Koninklijke Landmacht zondag parten bij het bestrijden van de natuurbrand op de Stabrechtse Heide bij Heeze.
"Hierdoor verloopt het nablussen moeizaam'', stelt brandweerman Ben van Otterdijk zondagochtend. "Onder de dichte humuslagen smeult de brand nog steeds en verspreidt het vuur zich ook nog.''
Bovendien had de brandweer gehoopt dat een flinke regenbui zou helpen bij het nablussen. "Maar dat is niet gebeurd'', constateerde de zegsman bij Omroep Brabant.
Controle
Het vuur, dat vrijdagmiddag door onbekende oorzaak uitbrak, is nu "stevig onder controle". De brandweer en Defensie hopen dat het zondag niet te warm weer wordt op de heide, want ook dat bemoeilijkt het nablussen. Als er geen bui valt en het blijft waaien is de brandweer nog zeker enkele dagen bezig met de nasmeulende brand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.