Hockeyclub Fletiomare neemt prijs in ontvangst

UTRECHT/VLEUTEN - MHC Fletiomare uit Leidsche Rijn heeft de prijs voor Europees hockeyclub van het jaar 2009 in ontvangst genomen.
De uitreiking vond plaats tijdens de rust van de zinderende (6-1) dameshockeywedstrijd Nederland–Argentinië in Bussum. Fletiomare kreeg de prijs uit handen van de vice-president van de Europese Hockey Federat
Met nog negen andere hockeyclubs uit acht landen was Fletiomare genomineerd. April dit jaar werd Fletiomare uitgeroepen tot winnaar. Dit omdat de club de laatste jaren een stormachtige groei heeft doorgemaakt en daarbij ook oog heeft gehouden voor de maatschappelijke betekenis van het spel. Zo laat Fletiomare met de slogan 'niemand buitenspel' ook mensen met een licht verstandelijke beperking hockeyplezier beleven.
De club probeert ook tegemoet te blijven komen aan de grote vraag naar hockeyfaciliteiten aan de westkant van Utrecht. Bij aanvang van het nieuwe hockeyseizoen begin september neemt Fletiomare, na lang lobbyen bij de gemeente en met de opvallende medewerking van de naastgelegen voetbalvereniging VV De Meern, twee nieuwe kunstgrasvelden in gebrui.
MHC Fletiomare zegt niet op haar lauweren te gaan rusten. De club heeft nu plannen om het komende seizoen ook zestigplussers en allochtone wijkbewoners voor het hockeyspel te interesseren.
Bekijk hieronder de reportage die RTV Utrecht april dit jaar maakt over Fletiomare.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.