RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanhouding verkrachtingen Nijkerk

NIJKERK - In het onderzoek naar de gewelddadige verkrachting van twee meisjes in Nijkerk, in de nacht na Koninginnedag, heeft de recherche een 20-jarige verdachte uit Zeewolde aangehouden.Twee andere inwoners van Zeewolde (beiden 24 jaar) zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende straatroof. De twee Zeewoldenaren van 24 jaar zijn op maandag 28 en woensdag 30 juni aangehouden. De 20-jarige is vandaag aangehouden.
MOBIELE TELEFOON

Het 25-koppige rechercheteam deed onderzoek naar de verkrachting onder bedreiging van een wapen van de twee meisjes van 16 en 17 jaar op de Nachtegaalsteeg en naar overvallen in Nijkerk. Zo bleek één van de twee 24-jarigen in het bezit van een mobiele telefoon, die op 13 april was buitgemaakt bij een gewapende straatroof elders in Nijkerk. De andere 24-jarige kwam als verdachte van de straatroof in beeld.
OP HET SPOOR

Onderzoek naar aanleiding van de gewapende straatroof bracht de politie op het spoor van de 20-jarige verdachte van de verkrachting op de Nachtegaalsteeg. Hij wordt nog deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte van de straatroof is op vrijdag 2 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast. Onderzocht wordt of hij ook verdacht wordt van meer strafbare feiten. De andere 24-jarige zit niet meer vast, maar is nog wel verdachte.
ONRUST

De verkrachting van de twee meisjes leidde destijds tot onrust in de Nijkerkse gemeenschap. In het onderzoek heeft het rechercheteam dan ook geen middel onbenut gelaten om de verdachten op te kunnen sporen. Zo werd er in het tv-programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan de zaak.Ook werden zo'n 1500 telefoonbezitters benaderd die volgens zendmastgegevens op de bewuste nacht in de buurt van het misdrijf moeten zijn geweest. Het rechercheteam zet het onderzoek naar de gewelddadigheden in Nijkerk voort.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -