Grote videoschermen allemaal verhuurd

BAARN - Het huren van een groot videoscherm is bijna onmogelijk geworden. Volgens verhuurbedrijf Audivio in Baarn is er in heel Nederland nauwelijks meer een scherm te krijgen.
Veel van die schermen zijn verhuurd aan de horeca voor de halve finale op het WK vanavond wanneer Nederland tegen Uruguay speelt.
Er wordt nog uitgeweken naar bedrijven in Scandinavië, maar dan moet wel in de buidel worden getast: verhuurprijzen van 13.000 euro zijn geen uitzondering.

UTRECHT VECHT VOOR SCHERM

De Utrechtse politiek geeft de strijd voor een groot WK-scherm in de stad nog niet op.
Voor vandaag gaat het niet meer lukken, maar mocht Oranje vanavond winnen dan moet de finale toch echt op een groot scherm te zien zijn, vindt de VVD-fractie. De liberalen hopen, samen met de andere partijen, de druk nog wat op te kunnen voeren zodat de burgemeester de regels wat versoepelt.
Het megascherm is al een week punt van discussie. De gemeenteraad heeft de burgemeester opgeroepen om aan zo'n scherm mee te werken, maar hij wil dat alleen onder strikte voorwaarden. Daardoor is het niet interessant meer voor horecaondernemers in de stad.
Horecaondernemers in Amersfoort steken morgen de koppen bij elkaar om te bepalen of er in de keistad een megascherm moet komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.