Kort nieuws: Hardrijder A2 Breukelen betrapt

REGIO - Een nachtelijke rit over de A2 bij Breukelen heeft een automobilist zijn rijbewijs gekost. De man reed 145 waar 90 het maximum is en werd betrapt De 22-jarige man uit Amsterdam kon zich niet legitimeren en had zijn rijbewijs niet bij zich. Daarom heeft de politie zijn auto voorlopig in beslag genomen.
* Het dorpje Uitweg in Lopik heeft een mijlpaal geboekt. De gemeente, de woningbouwvereniging en een projectontwikkelaar hebben plannen ondertekend voor de bouw van 41 huizen. Het worden koop- en huurhuizen in verschillende prijsklassen.
* De populariteit van de partydrug GHB is weer toegenomen. Volgens het Trimbosinstituut in Utrecht was deze drug tien jaar terug ook erg in trek, maar nam de populariteit daarna af. De meest populaire uitgaansdrugs is nog altijd XTC.
* Sms'en om patiënten hun medicijnen te laten innemen werkt. Dat zegt het Utrechtse onderzoeksbureau Nivel.
Nivel ontwikkelde met een aantal zorgpartners een 'oplettend medicijndoosje'. Dat doosje registreert hoe vaak er medicijnen uit worden gehaald.
* Dierenpark Amersfoort gaat deze zomer ook weer een paar keer 's avonds open. Bezoekers kunnen dan tot negen uur naar de dieren kijken, in plaats van tot zes uur. Verzorgers geven dan ook informatie over de slaapgewoontes van de beesten.
* De politie wil weten wie vannacht in Baarn een bromfiets in brand heeft gestoken. Het vuur laaide rond 02.00 uur op aan de Laanstraat, en volgens de politie was er vrijwel zeker sprake van brandstichting.
* Oudewater heeft vier hartschokmachines geplaatst. De gemeente wil zo sneller hulp verlenen aan iemand die een hartaanval krijgt. De hartschokmachines hangen in twee cafés en bij twee supermarkten.
* De politie heeft in Nieuwegein een man opgepakt omdat hij bij een bedrijf zou hebben ingebroken. Getuigen zagen hem en een andere man inbreken bij een pand aan de Bakenmonde. De 27-jarige man in Vianen is opgepakt maar zjin handlanger kon ontkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.