Zeven regioscholen op zwarte lijst

AMERSFOORT - Inmiddels staan er zeven scholen uit de provincie Utrecht op de zwarte lijst van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). De scholen zouden zich niet houden aan de regels voor gratis schoolboeken.
VOO roept ouders op zich te melden wanneer zij verzend- of administratiekosten, borg en vrijwillige ouderbijdrages moeten betalen.
Op de VOO-lijst staan het 't Hooghe Landt en het Wellant College in Amersfoort, het Cals College en Anna van Rijn College in Nieuwegein, het Veenlanden College in Mijdrecht, het Stedelijk Gymnasium in Utrecht en De Breul in Zeist.

"T HOOGHE LANDT

De Amersfoortse school 't Hooghe Landt, een vestiging van het Meridiaan College, laat weten dat het onterecht op de zwarte lijst staat. "We laten geen verzendkosten en borg in rekening brengen. Dat we dat vorig jaar juli wel hebben gedaan, net als veel meer scholen, was omdat er op dat moment veel onduidelijkheid bestond over deze materie."
Het VOO-directeur Limper laten weten: "Als aannemelijk is dat de gegevens kloppen, komt de school op de zwarte lijst. Elke melding geven wij geanonimiseerd door aan het ministerie van Onderwijs. Wij verwachten dat het ministerie het druk krijgt. "
Scholen die van mening zijn dat zij ten onrechte op deze lijst staan, kunnen een mail sturen naar voo@voo.nl met een korte omschrijving van de reden. Bellen naar 036- 53315 00 kan ook.
Bekijk via de link hieronder de zwarte lijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.