Kort nieuws: Utrechter steelt motorhelm van agent

BUNNIK - In Utrecht is een man van 20 aangehouden omdat hij een motorhelm had gestolen. De motoragent stond even verderop de feestende oranje-menigte in de gaten te houden. De dief werd op de Wittevrouwenkade betrapt met de helm onder zijn shirt.
* In De Bilt is een automobilist zijn rijbewijs kwijtgeraakt vanwege rijden onder invloed. Met bijna vier keer meer alcohol in zijn bloed dan mag, is hij door de politie van de weg gehaald en naar het bureau gebracht.
* Bij een aanrijding in Leidsche Rijn is een 16-jarig meisje gewond geraakt. Een 34-jarige automobilist uit Vleuten reed een parkeervak uit en zag de Utrechtse over het hoofd. Ze is met een flinke beenwond in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
* Bouwbedrijf BAM in Bunnik loopt mogelijk orders ter waarde van bijna een miljard euro mis. Dat komt door onzekerheid over bouwprojecten in Groot-Brittannië. De Britse regering bezuinigt stevig en daardoor staan onder meer bouw- en renovatieplannen voor scholen op losse schroeven.
* Het Nationaal Ouderenfonds organiseert vandaag in Eemnes een barbeque voor ouderen uit de hele randstad.
Met de barbeque wil het fonds aandacht vragen voor eenzaamheid onder senioren. Vooral in de zomerperiode moeten veel ouderen het zonder aandacht van anderen doen, omdat veel mensen dan op vakantie zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.