Donderdag besluit over WK-scherm Utrecht

UTRECHT - De gemeente Utrecht onderzoekt de mogelijkheden om zondag een groot scherm in de stad te plaatsen waarop de WK-finale te bekijken is.
Waar andere grote steden dat al bij eerdere wedstrijden van Oranje deden, is het in Utrecht tot nu toe niet gelukt. De gemeente beslist donderdagochtend of er een megascherm komt, aldus een woordvoerder.
"De maatschappelijke wens om met elkaar de finale te kijken is groot. Daarom bekijken we of het logistiek en vanuit veiligheidsoogpunt verantwoord is een scherm te plaatsen", stelde de zegsman. Over de mogelijke locatie kan de gemeente nog niets zeggen.
Horecaondernemers besloten eerder wegens de strenge regels geen scherm te plaatsen. Zo mag er tot slechts een half uur na de wedstrijd drank worden geschonken, waardoor de investering niet rendabel zou zijn.
Een meerderheid van de fracties in de Utrechtse raad roept in een open brief de gemeente op een scherm te plaatsen. Ze zijn teleurgesteld in de strenge regels over het plaatsen van biertaps en de duur van het evenement.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.