Babbelaars slaan weer toe in Baarn

BAARN - In Baarn is opnieuw iemand het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee slecht Nederlands sprekende vrouwen wisten een 80-jarige bewoonster van de Hyacinthstraat over te halen om haar heg te laten snoeien.
In een onbewaakt ogenblik wist een derde vrouw het huis te doorzoeken, maar die heeft waarschijnlijk niets gevonden. Daarna vertrokken de vermoedelijk Oost-Europese vrouwen in de richting van de Dotterbloemstraat.
Vorige week gebeurde hetzelfde bij een bewoner van de Paulus Potterstraat. Van de vrouwen is het volgende signalement bekend:
- Vrouw met getinte huidskleur, ongeveer 1.60 meter lang, gezet postuur, 20 tot 35 jaar oud, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst.
- Vrouw, eveneens ongeveer 1.60 meter lang, volslank van postuur, 20 tot 35 jaar oud en gekleed in een fel roze T-shirt.
- Vrouw, ook circa 1.60 meter lang, tenger postuur, 30 tot 35 jaar oud, donker haar tot op de schouders, smal gezicht en brildragend. Zij was gekleed in een lichtgrijs T-shirt en een grijze rok.
De politie waarschuwt voor de praktijken van dergelijke “babbelaars” en verzoekt getuigen en benadeelden in heterdaad situaties direct te bellen met het alarmnummer 112.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.