Vrijspraak voor 'teenknippers'

AMSTERDAM - Twee criminelen die bij een zakenman een teen zouden hebben afgeknipt, zijn daar vandaag voor vrijgesproken.
Het slachtoffer, Danny K. van Palm invest, werd in de val gelokt door de twee afpersers, die deden alsof ze geld in zijn bedrijf wilden investeren. Toen het tot een afspraak kwam werden het slachtoffer en zijn zakenpartner zwaar mishandeld. Bij K. werd zelfs een teen afgeknipt.
De verdachten werden later in een hotel in Houten aangehouden bij de overdracht van het geld. De rechter zegt dat de twee verdachten er zelf niet bij waren toen K. werd verminkt. De werkelijke teenknippers zijn tot dusver uit handen van de politie gebleven.

AFPERSING

Het duo werd wel schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de afpersing. De rechtbank veroordeelde de twee, Jeroen E. en Niels B., tot respectievelijk 36 en 24 maanden gevangenisstraf. E. werd tevens veroordeeld wegens vrijheidsberoving.
Het Openbaar Ministerie had veel hoger ingezet: het eiste twee weken geleden acht jaar celstraf tegen de beide mannen.

GIJZELING

De twee slachtoffers van de afpersing kwamen vorig jaar in contact met een Joodse familie, die naar later bleek

helemaal geen Joodse familie was, maar een stel criminelen dat hen geld afhandig wilde maken. Een afspraak in Antwerpen leidde tot gijzeling in een appartement in de Belgische stad.
Danny K. en zijn zakenpartner kregen kappen over hun hoofd, werden uitgekleed en vastgebonden en ernstig mishandeld. Bij K. werd een teen afgeknipt. De wond werd met een heet strijkijzer dichtgeschroeid. Daarna konden de beide slachtoffers het appartement verlaten. Zij hebben aangifte gedaan.

HOUTEN

De politie kon Niels B. (35) en Jeroen E. (35) arresteren op het moment dat zij het afgeperste geld van hun slachtoffers in ontvangst namen in een hotel in Houten.
Tijdens verhoren heeft E. verklaard dat hij onder zware druk is gezet door zijn schuldeisers om mee te werken aan het afpersingsplan. E. zou 150.000 euro aan gokschulden hebben gehad. B. zou hebben gefungeerd als zijn chauffeur. In de zaak is nog een derde man verdacht, maar hij werd eerder al op vrije voeten gesteld door de rechtbank.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.