Irritatie alom over Utrechts voetbalscherm

AMERSFOORT/UTRECHT - De irritatie over de onduidelijkheid rond een WK-megascherm in Utrecht neemt toe. Ondernemers overwegen een kort geding aan te spannen tegen de gemeente. Ze vinden dat Utrecht nu eindelijk een besluit moet nemen over het plaatsen van WK-schermen in de buitenlucht.
De gemeente heeft strenge eisen gesteld aan café-eigenaren. Zo mogen ze slechts een half uur vóór en een half uur ná de wedstrijd buiten drank verkopen. Met zulke strenge regels is het plaatsen van een scherm niet rendabel, zeggen de ondernemers.
De gemeente overweegt de regels te versoepelen en een andere mogelijkheid is dat de gemeente zélf een scherm plaatst zodat de regels streng kunnen blijven. Vanmiddag zou uitsluitsel komen, maar dat duurt de ondernemers veel te lang.
Mocht Utrecht voor een groot scherm gaan, dan wordt het nog een wel uitdaging om er één te krijgen. Een evenementenorganisator uit Leidsche Rijn, ook initiatiefnemer van het kort geding dat mogelijk wordt aangespannen, zegt dat hij het laatste megascherm heeft.

SPOORWEGMUSEUM

Bekend is inmiddels dat het Utrechtse Spoorwegmuseum een groot voetbalscherm wilde plaatsen op het voorplein. Die optie is om veiligheidsredenen afgeschoten.


Baarnse verhuurder heeft geen schermen meer
Ondernemer klaar voor voetbalfeest Leidsche Rijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.