Groot WK-scherm Utrecht bij 'Rode Doos'

UTRECHT - In Utrecht is de WK-finale Nederland-Spanje zondagavond te bekijken op een groot buitenscherm bij Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn ('de Rode Doos').
De gemeente is ingegaan op een aanbod van evenementenorganisatie X-Sense. Het terrein bij het muziekcentrum biedt ruimte aan 8500 Oranjesupporters. Voor het evenement gelden dezelfde richtlijnen, waaraan elke aanvraag voor het plaatsen van een buitenscherm in de openbare ruimte moet voldoen.

POPFESTIVAL

Vrijdag is er een groot popfestival 'Thuis' bij het muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn gaande. Alle faciliteiten voor een groot evenement zijn daarom voorhanden.
EISEN 
Het festivalterrein bij de 'Rode Doos' voldoet volgens de gemeente aan alle eisen. Er kunnen 8500 mensen terecht, het terrein is goed bereikbaar. In geval van een calamiteit is het terrein gemakkelijk te verlaten. Er zijn voldoende toiletfaciliteiten georganiseerd, en EHBO en beveiliging is aanwezig. Water is gratis beschikbaar. 

JAARBEURS

De gemeente wilde aanvankelijk in samenwerking met Jaarbeurs Utrecht het buitenevenement organiseren. Op het Jaarbeursterrein is plaats voor tienduizenden oranjefans. Hoewel Jaarbeurs Utrecht eerst alle medewerking toezegde, kwam men daar op het laatste moment op terug zegt de gemeente; de locatie zou niet geschikt zijn voor een dergelijk buitenevenement. 

SPOORWEGMUSEUM

Vervolgens heeft de gemeente opnieuw gekeken naar het 'last minute' aanbod van anderen. Het aanbod van het Spoorwegmuseum om een WK scherm te plaatsen op het plein voor het museum is in de afweging afgevallen als minder geschikt. Het plein kan te weinig kijkers bergen.
Het ligt midden in een woonomgeving en de looproutes naar het centrum zijn kwetsbaar. Er waren twee alternatieven in Leidsche Rijn: het aanbod van XL Event voor een WK-scherm in het Amaliapark en het aanbod van X-Sense om bij de 'Rode Doos'. De laatste bleek het beste te voldoen aan de eisen, wat betreft ligging, beschikbare infrastructuur en organisatie, stelt de gemeente.

WOLFSEN

Burgemeester Wolfsen: "We willen zondag vanzelfsprekend een mooi feest in de stad. Met zoveel mensen op straat is het nodig strikte voorwaarden aan evenementen te stellen. Ik moet als burgemeester rekening houden met de maximale capaciteit van politie en hulpdiensten. Ook bij een overwinningsfeest, waar we allemaal op hopen, vraagt veiligheid veel aandacht."

"Groot WK-scherm hoort in Utrechtse binnenstad te staan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.