Utrecht rouwt om verlies Oranje

REGIO - Voetbalfans in de hele provincie Utrecht rouwen na het verlies van Oranje in de WK-finale.Tegenstander Spanje was na de verlenging met 0-1 te sterk.
In Utrecht werd verslagen gereageerd op het verlies van Oranje. De meeste pleintjes liepen meteen leeg na het laatste fluitsignaal. Alleen op de Neude heerste even een rellerige sfeer. Daar was de politie en Mobiele Eenheid in grote getale aanwezig. In de stad werden twintig relschoppers opgepakt en afgevoerd.
Ongeveer drie kwart van de supporters op het plein stapte na de verloren finale op de fiets om rustig naar huis te gaan. Een deel bleef hangen. Ook werd vuurwerk afgestoken.

DE RODE DOOS

Op het terrein bij muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn keken zo'n zesduizend Oranjefans naar de wedstrijd. De sfeer daar was goed en alles verliep rustig.

DE HOF VOL FANS

Amersfoorters keken in het historische centrum naar de wedstrijd tegen Spanje. Op de Hof stond een groot scherm. Volgens de gemeente waren er geen grote ongereldheden.

VECHTPARTIJEN NIEUWEGEIN

Op het Marktplein in Nieuwegein keken zo'n 2500 mensen naar de finale. Rondom de wedstrijd ontstonden enkele vechtpartijen.

Groot scherm op De Hof in Amersfoort
WK: Station Utrecht Centraal, the day after
Utrecht massaal op de been voor Oranje
Feest en teleurstelling op Utrechtse Neude
Verdriet na verliespartij tegen Spanje

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.