Veel overlast in regio door noodweer

PROVINCIE UTRECHT - Het noodweer van gisteravond en vannacht heeft in Midden Nederland voor veel overlast gezorgd. Het KNMI gaf zelfs een weeralarm af.
Het treinverkeer in het midden van Nederland was tot zondagochtend ontregeld door het noodweer dat eerder over het land trok. Vooral rond Amersfoort en Utrecht waren er nog problemen.

BLIKSEMINSLAGEN

In de provincie Utrecht sloeg de bliksem verschillende keren in, zoals aan de Heijermanshove in Nieuwegein en de Parallelweg in Veenendaal.
Vanuit Leusden, Amersfoort, Vianen, De Meern en Renswoude kwamen diverse meldingen binnen over wateroverlast en stormschade. In Baarn versperde een omgewaaide wilg de Grimmesteinseweg. De brandweer had er de handen vol aan om de boom op te ruimen.

STEIGER

Bij de stadionflat in Utrecht bezweek zaterdagavond een bouwsteiger door het noodweer. Daardoor ontstond een uiterst gevaarlijke situatie voor passanten.

KELDERS

Hulpdiensten in de stad Utrecht kregen bovendien veel meldingen binnen van kelders die onder water waren gelopen, zo meldde de brandweer. Ook moest de kermis op de Maliebaan eerder dicht en liep het

spoorviaduct bij de Amsterdamsestraatweg onder water.

EEMMEER

Op het Eemmeer tussen Huizen en Spakenburg zonk een boot door het noodweer. Andere schepen liepen schade op. Er vielen geen gewonden.

Veel overlast in regio door noodweer
Blikseminslag in Veenendaal. Video: Leander Boelee

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.