Treinreizigers gestrand, meeste problemen nu opgelost

UTRECHT - De meeste problemen op het spoor als gevolg van het noodweer dat zaterdagnacht over Nederland trok, zijn opgelost.
Volgens een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail is er nog een traject waar geen treinen rijden: Amersfoort-Apeldoorn. Een omgevallen boom heeft de bovenleiding meegesleurd. Reizigers wordt aangeraden om te reizen via Zwolle. Op het traject Utrecht-Arnhem is slechts een spoor beschikbaar. Reizigers moeten hier rekening houden met vertraging.

GESTRAND OP UTRECHT CS

Op Utrecht CS zijn afgelopen nacht zo'n duizend reizigers gestrand door het noodweer. Door problemen in de stroomvoorziening, was rondom het station slechts beperkt treinverkeer mogelijk.

BLIKSEMINSLAG OF VERSPERRING

Door het uitvallen van de stroom door blikseminslag of versperring van het spoor door takken, stonden rondom Utrecht veertien treinen stil met daarin nog eens enkele honderden reizigers. Deze treinen werden volgens de

woordvoerder zo snel mogelijk het station binnengehaald.

BUSSEN

De NS probeerde de gestrande reizigers op het station per trein of per bus naar hun bestemming te brengen. "Waar haal je 's nachts nog bussen vandaan?", zei een NS-medewerker op het station.

STEMMING

De stemming op het station was redelijk gelaten. Mensen gingen kaarten, slapen of zitten in meegenomen strandstoelen. Er stond een lange wachtrij voor de toiletten. De NS zette voorlichters in die de wachtende reizigers van informatie voorzien. Het Jaarbeursplein naast het station stond vol met mensen die wachtten op bussen of die door familie worden opgehaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.