Forse schade aan schepen Eemmeer door noodweer

BLARICUM/HUIZEN - Op het eiland De Dode Hond in het Eemmeer bij Blaricum is zaterdagavond en -nacht grote schade ontstaan aan afgemeerde schepen. Door het noodweer knapten lijnen en werden meerpalen uit de grond gerukt.
Opvarenden van een lek geslagen zeiljacht, raakten te water. Twee losgeslagen schepen raakten met elkaar in botsing liepen forse schade.
Een zeiljacht verloor de complete zij-railing en had scheuren en gaten in de romp. Bij een ander afgemeerd jacht werd het complete bovendek afgerukt en scheurde het zijschip.

LICHT ONDERKOELD

De reddingsboten voerden in totaal vier personen af van het eiland die licht onderkoeld geraakt waren en de nacht niet op het eiland door konden brengen. Zij werden opgevangen op de reddingspost in Blaricum en daar door familie opgehaald.

AFVOEREN

Rond 03.00 waren alle boten in veiligheid en gingen de reddingsbrigade terug. Vanochtend om 08.30 zijn de reddingsboten teruggekeerd om te assisteren met het afvoeren van de gehavende schepen. Burgemeester Joan de Zwart van Blaricum is meegevaren naar het eiland om de schade te bekijken en met de getroffen watersporters te spreken.

NOODREPARATIE

Bij een aantal schepen was een noodreparatie nodig om ze naar de thuishaven terug te laten keren. De reddingbootbemanning assisteerde hierbij. De reddingsbrigade was om 12.30 uur klaar. Van de vijftien afgemeerde schepen aan het eiland hebben er dertien forse schade opgelopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.