Nacht na WK-finale eist twee levens

REGIO - Op een aantal plekken in de regio is de nacht na de verloren WK-finale onrustig verlopen. In Nieuwegein is een 25-jarige man doodgestoken in de buurt van De Markt, waar de wedstrijd op een groot scherm te zien was.
Het slachtoffer overleed in het Antoniusziekenhuis aan zijn verwondingen. Een 17-jarige Nieuwegeiner is aangehouden. De aanleiding van de steekpartij zou in de relationele sfeer liggen. Politie- en ambulancemedewerkers hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

VERDRONKEN

In Benschop is een man verdronken. De 55-jarige inwoner van het dorp wandelde over de Buitendijkseweg toen hij te water raakte, vermoedelijk omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Redding kwam te laat.

VUURWERK

In Woerden zijn twee meisjes gewond geraakt. Dat gebeurde toen mensen vuurwerk afstaken.

ME INGEZET

In Utrecht was de sfeer bij het grote scherm op het parkeerterrein van Vredenburg Leidsche Rijn verslagen, maar gemoedelijk. Op de Amsterdamsestraatweg bij de Violenstraat was het na de wedstrijd wel grimmig. Mensen verzamelden daar stenen, kennelijk om er mee te gaan gooien. De ME is daar ingezet en er zijn vier personen opgepakt.

AANHOUDINGEN

In de binnenstad van Utrecht is het niet tot grote ongeregeldheden gekomen. Op de Neude was het even onrustig. De politie arresteerde in totaal dertig man in de stad, voor onder meer vernieling en openbare dronkenschap. In de hele regio staat het aantal aanhoudingen op vijftig.

Steekpartij in Nieuwegein na WK-finale
Enorme kater bij Oranjefans in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.