Lange huldigingsdag voor Oranje

REGIO - Trainer Bert van Marwijk en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst van het Nederlands elftal zijn dinsdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Demissionair minister Ab Klink van Sport mocht dinsdag de versierselen opspelden tijdens de huldiging van het elftal in het Catshuis in Den Haag.
Het Nederlandse elftal werd daarna ontvangen door de koningin en gehuldigd in Amsterdam. Dat was tot in Utrecht te merken. Bekijk hieronder een fragment uit U Vandaag.
Oranje kwam dinsdag kort na het middaguur aan bij het paleis Noordeinde in Den Haag. Daar ontving koningin Beatrix de spelers. De bus werd met geklap en gejoel onthaald door tientallen mensen die zich verzameld bij het paleis om het elftal op te wachten. Velen droegen oranje.
Het elftal bleef ongeveer een uur bij de koningin en stapte toen in een transporthelikopter, die Oranje naar Amsterdam bracht. Na een rondvaart door de Amsterdamse grachten werd de zilveren ploeg gehuldigd op het Museumplein. Ruim honderdduizend mensen hadden een plek op het plein weten te bemachtigen.

Huldiging Oranje tot in Utrecht te merken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.