Stille tocht in Nieuwegein na fatale steekpartij

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein hebben ongeveer honderd mensen een stille tocht gehouden ter nagedachtenis van de 25-jarige Richard. Na de WK-finale afgelopen zondag werd hij op straat doodgestoken.
De tocht begon om 18.00 uur aan de Zandwal in Nieuwegein. Achter de directe familie van Richard volgden vrienden, bekenden en belangstellenden naar de parkeergarage aan de Schakelstede, de plek van de steekpartij. Voorop liep de wijkagent en overige agenten hielden het verkeer opafstand. De oostingang van de parkeergarage werd tijdelijk met linten afgezet.

RUZIE

Het slachtoffer overleed in het Antoniusziekenhuis. Een 17-jarige verdachte zit nog vast, terwijl de politie de ruzie onderzoekt.
De steekpartij gebeurde net na afloop van de WK-finale. Honderden mensen keken naar een groot scherm op de Markt. Daar in de buurt lag het slachtoffer op straat en al snel stond er een grote groep mensen omheen.

GETUIGEN

Toegesnelde agenten probeerden volgens een woordvoerster van de politie de man te reanimeren, waarna hij per ambulance werd afgevoerd. De aanleiding van de steekpartij zou in de relationele sfeer liggen. Omdat er zondagavond veel mensen op straat waren, zijn er veel getuigen. Die worden opgeroepen zich te melden bij de politie.
Bij rtvutrecht.nl zijn veel reacties, vooral steunbetuigingen voor de nabestaanden, binnengekomen na de dood van Richard.

Stille tocht in Nieuwegein na steekpartij
Stille tocht in Nieuwegein na steekpartij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.