Kort nieuws: Nijkerker bedreigt zijn tandarts

REGIO - In Nijkerk heeft een patiënt zijn tandarts met de dood bedreigd na een ruzie over de behandeling. De man verliet de praktijk, maar kwam later weer terug. De politie was toen al ingeschakeld en die kon de 21-jarige Nijkerker meteen aanhouden.
* Een man zonder rijbewijs heeft zichzelf verraden door met zijn auto een waar rookgordijn achter te laten. De 38-jarige Utrechter reed over Kardinaal de Jongweg met een rokende uitlaat. Agenten gaven de automobilist een stopteken. Bij controle bleek dat de man helemaal geen geldig rijbewijs had.
* Poppodium Babylon in Woerden gaat voor onbepaalde tijd dicht. Waarom is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat er problemen zijn met de financiën. Poppodium Babylon zijn geregeld live-optredens, jamsessies en dartavonden. Het podium draait op vrijwilligers.
* Een man in Utrecht heeft alles op alles gezet om een fietsendief te pakken, en met succes. De 25-jarige man was van zijn fiets bestolen in de Twijnstraat en zag de dief even later rijden. De Utrechter zette een sprint in en verloor de man uit het oog. Maar hij gaf niet op en zag de dief opnieuw fietsen bij de Wijde Doelen. Dit keer kon hij de 33-jarige verdachte wel overdragen aan de politie.
* In Mijdrecht is een automobilist voor drie overtredingen op de bon geslingerd. Op de Industrieweg reed hij door rood, vervolgens reed hij 90, waar je 50 mag en toen agenten hem aanhielden, bleek hij teveel gedronken te hebben. De 30-jarige man uit Vinkeveen krijgt een stapel boetes.
* In Amersfoort heeft een dronken man een ruit ingeslagen. De beschonken Amersfoorter tikte bij een bedrijf op de Kleine Haag het glaswerk kapot. De politie hield de 53-jarige bloedende man aan.
* De regio Utrecht raakt een belangrijk kenniscentrum kwijt. Het Nederlands Instituut voor Ecologie in Nieuwersluis verhuist dit jaar naar de Universiteit van Wageningen. Al het onderzoek naar de werking van de natuur wordt gebundeld op de nieuwe locatie. Het Nederlands Instituut voor Ecologie doet bijvoorbeeld onderzoek naar middelen tegen blauwalg. De inzet van speciale mossels zou een oplossing zijn volgens het Instituut.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.