Kort nieuws: Vleutenaar maakt foto van nepcollectant

REGIO - Een 20-jarige nepcollectant uit Nieuwegein is door de politie opgepakt met hulp van een heel duidelijk signalement.
De man collecteerde in de Utrechtse binnenstad en in Vleuten en zei dat voor de Nierstichting te doen. Een inwoner van Vleuten kreeg argwaan en belde de Nierstichting. Hij maakte een foto van de collectant en gaf die aan de politie.
* In Baarn is een man aangehouden, die steigerplanken had gestolen van een bouwplaats aan de Professor Krabbelaan. Zijn auto werd herkend toen die voor zijn deur stond en de planken lagen verborgen in de berging van zijn flat. Er zat voor de verdachte weinig anders op dan te bekennen.
* Een inwoonster van Amersfoort beleefde angstige momenten toen ze een een inbreker in de woonkamer ontdekte. De man griste haar portemonnee uit haar tas en bedreigde de 59-jarige vrouw. De dader is nog spoorloos en de politie zoekt dan ook getuigen.
* Een andere inbreker in Amersfoort is op heterdaad betrapt bij een woning op de Coelhorsterappelgaarde. De man vluchtte weg en probeerde nog een tas te lozen, maar agenten hielden hem uiteindelijk aan en vonden inbrekersspullen in zijn tas.
* De politie in Utrecht heeft een dronken fietser opgepakt, omdat hij tegen een auto was opgebotst. De 28-jarige man dacht slim te zijn en ontkende de hele botsing, maar na het checken van camerabeelden was hij er toch gloeiend bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.