"Zeilmeisje heeft soloreis verdiend"

UTRECHT - Zeilmeisje Laura Dekker heeft haar soloreis om de wereld verdiend en instanties moeten ophouden met het vernielen van haar leven. Dat schrijft de moeder van de 14-jarige Laura in een open brief.
Ze stuurde die naar het AD, die de brief vandaag publiceerde. Dinsdag buigt de kinderrechter zich opnieuw over de vraag of Laura alsnog mag uitvaren.
Laura's moeder, die gescheiden is van de vader van Laura, zegt dat ze weet dat haar dochter het kan, en dat ze niet degene wil zijn die haar haar zeildroom wil afnemen. Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming zijn criminele organisaties, aldus Babs Müller in de krant.
"De druk van alle rechtszaken, Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming moet eens afgelopen zijn, want Laura is niet crimineel, ze wil alleen zeilen."
Laura maakte vorig jaar augustus bekend alleen de wereld te willen rondzeilen. De autoriteiten hebben dat nu toe tegengehouden. Momenteel staat het meisje onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. De rechtbank in Middelburg verlengde in juni de ondertoezichtstelling met een maand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.