Kort nieuws: Politie haalt wegpiraten uit auto

REGIO - In Driebergen is een man opgepakt, omdat hij ondanks een rijontzegging toch achter het stuur zat. De 23-jarige Amersfoorter liep zaterdagavond tegen de lamp in een politiecontrole.
* Een andere Amersfoorter werd op de Holkerweg gecontroleerd en bleek ook dronken. Het kostte hem zijn rijbewijs.
* Een Bunschotenaar van 32 is in de vroege zaterdagmorgen in zijn auto betrapt met een flinke slok op. Omdat hij 2,5 keer de toegestane hoeveelheid drank op had, moest hij zijn rijbewijs inleveren.
* Een 20-jarige Soesterberger is vannacht ook zijn rijbewijs kwijtgeraakt aan drank. De jonge man had liefst zeven keer de toegestane hoeveelheid voor beginnende bestuurders gedronken.
* Een beginnend bestuurder in Zeist presteerde het om na het inleveren van zijn rijbewijs gewoon weer verder te rijden. Hij had op het politiebureau een rijverbod gekregen, maar stapte na zijn vrijlating gewoon in zijn auto. Hij verzette zich bij zijn nieuwe aanhouding en schold de agenten die hem naar de cel reden uit.
* In Houten was een 37-jarige inwoner niet alleen dronken, maar ook strafbaar omdat hij achter het stuur zat terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De politie heeft hem een stevige bekeuring gegeven.
* Een 22-jarige Bilthovenaar die te diep in het glaasje had gekeken werd op de Kleine Beer betrapt in zijn auto en is zijn pas gehaalde rijbewijs weer kwijt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.