Vrouw gered uit Amsterdam-Rijnkanaal

UTRECHT - De politie onderzoekt hoe een jonge vrouw maandagmorgen te water is geraakt. De 19-jarige Maarssense werd rond 05.00 uur door een passerende schipper uit het Amsterdam-Rijnkanaal gevist, toen ze dreigde te verdrinken.
Het incident gebeurde in de zogeheten Demka-bocht. De schipper gaf het roer over aan zijn vrouw en sprong overboord. Een opvarende van een tweede schip hielp het tweetal aan boord en meerde af aan de wal.
De vrouw bleek ongedeerd, maar werd agressief toen de politie haar probeerde aan te spreken.

GESPRONGEN

De politie heeft ter plaatse gesproken met een 22-jarige Utrechter, die vertelde dat hij daar samen met de drenkeling was geweest. De vrouw was volgens hem plotseling in het water gesprongen en hij kon daar geen verklaring voor geven.
Hij was haar achterna gesprongen, maar toen hij haar niet kon bereiken, was hij weer naar de kant gezwommen. Een 20-jarige stadsgenoot die ook bij het groepje hoorde ondersteunt dat verhaal.
De agenten vonden de getuigenis echter verdacht en besloten het drietal aan te houden. Omdat er geen sprake bleek van een misdrijf, zijn de drie maandagmiddag weer vrijgelaten.

Vrouw gered uit Amsterdam-Rijnkanaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.