Kort nieuws: Wielrenner gewond op Heuvelrug

UTRECHTSE HEUVELRUG - Op de Utrechtse Heuvelrug is een wielrenner over de kop geslagen. De man reed over de Maarnse Grindweg toen een tak klem kwam te zitten tussen zijn voorvork en wiel.
De wielrenner werd gelanceerd en liep flinke verwondingen op in zijn gezicht. Een arts en verpleegkundige die toevallig in de buurt waren, verleenden eerste hulp. Uiteindelijk is de man naar het ziekenhuis gebracht.
* Een 36-jarige fietser uit Amersfoort is gewond geraakt op de Utrechtse weg in zijn woonplaats. Het slachtoffer zag een geparkeerd taxibusje over het hoofd en botste tegen de achterkant van het busje. De Amersfoorter is in het ziekenhuis behandeld voor een hoofdwond en snijwonden.
* Twee scooteraars zijn in Maarssen gewond geraakt bij een aanrijding. De 23-jarige bestuurster van de scooter en haar dertigjarige passagier kregen geen voorrang van een 27-jarige automobiliste die linksaf sloeg.
De scooteraars zijn met kneuzingen en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht.
* Op de Biltstraat in Utrecht zijn twee meisjes op een scooter gewond geraakt. Ze kwamen in botsing met een auto. De automobilist sloeg linksaf en zag de meisjes van zestien niet. Het meisje achter het stuur liep verwondingen op aan haar arm en gezicht, het meisje achterop brak haar sleutelbeen. Allebei zijn ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
* In Utrecht is een veelpleger er met een dure racefiets vandoor gegaan. De fiets van zo'n duizend euro stond bij een snackbar aan de Nachtegaalstraat. De eigenaar van de fiets was even een snack halen, en omdat zijn fiets in het zicht stond had ie hem niet op slot gezet. Toen de politie bij het slachtoffer was, zagen agenten de dader rondrijden op de fiets. De man is ingerekend.
* In Utrecht is een meisje van haar scooter beroofd, nadat ze met pepperspray was bespoten. Dat gebeurde op de Fabrieksstraat. Het meisje kende een van daders, een 17-jarig meisje uit Nieuwegein. Die is thuis opgepakt. De scooter is nog spoorloos, net als een tweede verdachte, waar de politie nog naar zoekt.
* De politie heeft in Amersfoort een fietsendief aangehouden, na tips van een getuige. De 33-jarige Amersfoorter zou 's middags op het Neptunusplein meerdere fietsen hebben willen stelen, door het slot met een steen open te breken. Het is de verdachte niet gelukt om een fiets te stelen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.
* In Houten is een bromfietser gewond geraakt bij een botsing op de Odijkseweg. Hij verleende gisteravond geen voorrang aan een andere bromfietser. De 18-jarige Houtenaar liep vermoedelijk een gebroken kaak op en zijn bromfiets was zwaar beschadigd. De andere jongeman bleef ongedeerd.
* In Benschop is een jongen van zijn brommer gevallen. Dat gebeurde op het Boveneind-Noordzijde. De politie denkt door hobbels in de weg. De 16-jarige jongen uit Nieuwegein had een paar schaafwonden en last van zijn rug en benen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.