Minder verkeersdoden in regio Utrecht

UTRECHT - In de regio Utrecht vallen gemiddeld minder verkeersdoden dan in de rest van het land. Wel raken hier meer mensen zwaargewond in het verkeer dan in andere regio's. Dat blijkt uit de Verkeersveiligheidsmonitor van de provincie Utrecht.
Vorig jaar kwamen in de regio Utrecht 35 mensen om het leven in het verkeer. In 2008 waren dat er nog 43 en het jaar daarvoor 48.
Het aantal zwaargewonden in het verkeer in de provincie Utrecht valt vooral 's avonds, na de spits. Vooral vorig jaar was een grote stijging te zien. 's Avonds raakten bijna twee keer zoveel verkeersdeelnemers zwaargewond als in de middag.
In 2008 was dat verschil veel kleiner. Uit de cijfers blijkt ook dat er vooral veel ongelukken plaatsvinden in september.

BLACKSPOTS

De provincie Utrecht heeft ook een lijst van vijftien zogeheten 'blackspots' opgesteld. Dat zijn plaatsen waar in drie jaar tijd meer dan vijf mensen gewond zijn geraakt bij een verkeersongeluk. Zeist voert de lijst aan, met 11 gewonden in 17 ongevallen op het kruispunt Oude Arnhemseweg en Schaerweijdelaan.
Daarna volgen de Birktstraat in Soest (8 slachtoffers in 19 ongelukken) en Amersfoort met het kruispunt Nijkerkerstraat en Van Tuijlstraat (8 gewonden in 10 ongelukken).
Bekijk hieronder het pdf-bestand met blackspots en volg de link naar de complete Verkeersveiligheidsmonitor.

Verslaggever De Wit over de verkeerscijfers in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.