Kort nieuws: Fietsster klapt tegen harmonicabus

REGIO - Een bejaarde fietsster in Utrecht is gewond geraakt bij een aanrijding met een harmonicabus. De 81-jarige vrouw draaide vanaf de Lauwerecht de Draaiweg op.
Ze verleende daarbij geen voorrang en klapte tegen de flank van de verlengde bus. De bejaarde Utrechtse liep door het ongeluk een gebroken teen op en een gekneusde voet.
* Een vechtpartij op de snelweg, op de A28 ter hoogte van het UMC. Een man uit Vleuten belette een man uit Zeist in te voegen, die daarop vol in de remmen moest. Bij het stoplicht verderop kregen de twee daar ruzie over; de Vleutenaar stapte uit en gaf de Zeistenaar een klap in zijn gezicht. De politie nam beide mannen mee naar het bureau. De 19-jarige man uit Zeist deed daar aangifte van mishandeling.
* Soest roept zijn inwoners om op te helpen bij het schoonhouden van goten en putten in de straat. Verstopte afvoeren in het wegdek kunnen bij hevige regen wateroverlast veroorzaken. De gemeente zegt zelf alle rioolputten en goten zo goed mogelijk schoon te houden. Maar wanneer een afvoer toch verstopt dreigt te raken worden inwoners gevraagd in te grijpen.
* In Loenen is een bromfietser gewond geraakt bij een botsing op de Koningin Julianaweg. De 16-jarige jongen zag een auto niet aankomen. De bromfietser is letsel aan zijn enkels naar een ziekenhuis gebracht.
* In Utrecht is een vrouw gewond geraakt bij een botsing op de Kardinaal de Jongweg. De vrouw was passagier van een bestuurder die stilstond voor een rood stoplicht. Een achteropkomende automobilist had dit te laat door en botste hard tegen de stilstaande wagen. De vrouw is met pijn in haar nek naar het ziekenhuis gebracht.
* In Maarssen heeft een stomdronken man voor problemen gezorgd op de Maarsseveense Plassen. De 39-jarige man uit Utrecht viel mensen lastig op het recreatieterrein. De politie heeft de dronkaard meegenomen en Justitie handelt de zaak verder af.
* Een gewonde bij een aanrijding in Woudenberg. Een 20-jarige automobiliste reed op de Zeisterweg en bij het afslaan gaf ze geen ruimte aan een motorrijder die haar tegemoet kwam. De motorrijder botste tegen de rechterkant van de auto en viel. De man brak zijn pols en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.