Bezitters geven U-Pas ruim voldoende

NIEUWEGEIN - Gebruikers van de U-Pas, de kortingskaart voor mensen met een laag inkomen in de regio Utrecht, geven de dienst een 7,6. Dat heeft een gelukkige gemeente Nieuwegein bekend gemaakt.
Iedere twee jaar wordt de pas onderzocht door een onafhankelijk adviesbureau. Daaruit blijkt dat U-Pashouders de kaart veel vaker zijn gaan gebruiken. Zo werd in 2007 gemiddeld 5,3 de pas getoond, maar in 2009 was dit gestegen tot 7,2 maal. Kinderen tonen de pas zelfs 9,4 keer.
Wel is de wens om korting te korting te krijgen op schoolgeld en sportkleding. Nu is de U-Pas voornamelijk voor sportactiviteiren en culturele uitjes geschikt.
De U-Pas is niet alleen bij houders in trek. Ook veel bedrijven en instellingen willen de korting aanbieden. Inmiddels is het aantal aanmeldingen zo hard opgelopen, dat de gemeente Utrecht voorlopig geen nieuwe aanbieders op de website accepteert.
Uitkeringsgerechtigden in de gemeente Utrecht, Houten, Maarssen, De Bilt, IJsselstein, Nieuwegein en Breukelen krijgen de U-Pas.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.