Kort nieuws: Auto ramt ANWB-paal in De Bilt

REGIO - Een dronken automobilist is in De Bilt tegen een ANWB-paal gereden. Na de aanrijding op de Utrechtseweg ging de man er lopend vandoor. Agenten gingen hem aan en lieten hem blazen.
De 44-jarige Zeistenaar bleek drie keer te veel te hebben gedronken. Door de klap tegen de paal raakte hij lichtgewond, aan zijn schouder, hoofd en voet. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kon een proces verbaal in ontvangst nemen.
* De politie is bij een controle op de Voorstraat in Utrecht gestuit op een bolletje drugs. Bij de foullieeractie werden vier personen aangehouden omdat ze werden gezocht voor openstaande boetes en verdween een fietsendief achter tralies. Ook werden boetes uitgedeeld voor bedelen, drinken op straat en hangen in portieken.
* Bij de Rietplas in Houten is een jongen mishandeld. Hij probeerde een ruzie te sussen bij het pontje en moest dat bekopen met stompen in zijn buik en gezicht. De politie kon later de verdachte aanhouden, een 18-jarige Houtenaar.
* Basisschool Het Balkon in Vleuterweide krijgt voorlopig geen noodlokalen. De school verwacht de komende jaren uit zijn jas te groeien en moet ruimte bijbouwen. Om snel extra ruimte bij te krijgen vroeg de school een vergunning aan voor noodlokalen. Maar omdat omwonenden bezwaar maakte worden de tijdelijke lokalen niet geplaatst. De gemeente buigt zich nu over de zaak en hoopt eind augustus een oplossing te hebben.
* Buslijn 15 in Amersfoort heeft sinds vandaag een extra halte. Mede op verzoek van bedrijventerrein De Hoef stopt de bus voortaan ook op de Cobolweg, bij de halte Digitaalpad. De vertrek- en aankomsttijden sluiten aan op de trein bij station Schothorst.
* Een automobilist is donderdagmorgen opgepakt omdat hij is weggelopen na een aanrijding. De man was op de Taludweg tegen de brugleuning gelopen en had zich uit de voeten gemaakt. Agenten vonden de 47-jarige man uit Nieuwegein en hielden hem aan. Hij weigerde een ademanalyse en is opgepakt. Zijn rijbewijs moest hij alvast inleveren.
* Een 44-jarige Utrechter hoopte zijn slag te kunnen slaan op een plezierjacht. Getuigen zagen de man op het schip aan de Catharijnesingel. De politie trof de man aan op het Geertebolwerk. Hij had inbrekersgereedschap bij zich. Hij is aangehouden.
* Kordaat optreden van twee militairen in Utrecht heeft een man zijn leven gered. De man kreeg een hartaanval op de Merwedekade en de vrouwelijke militairen van de Knoopkazerne begonnen direct met hartmassage en beademing. Toen de ambulance ter plaatse kwam, ademde hij alweer zelfstandig en klopte zijn hart weer normaal. Hij is naar het UMC gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.