Provincie Utrecht had duurste Shanghaireis

UTRECHT - De provincie Utrecht heeft van alle provincies verreweg het meest uitgegeven voor de reis naar de World Expo dit jaar.
Het vakblad Binnenlands Bestuur deed een onderzoek naar de reiskosten voor de trip naar Shanghai. Utrecht stuurde een delegatie van zeven personen naar China, en betaalde daarvoor ruim 44.398 euro. De hele delegatie vloog business-class.
Gedeputeerde Van Lunteren zei eerder dat de kosten wel degelijk verantwoord zijn, omdat Utrecht wel degelijk profiteert van de reis. De provincie wilde zich presenteren als kennisregio voor duurzaamheid, innovatie en gaming.

DOMSTAD

De reis die de zeskoppige delegatie van de gemeente Utrecht naar de Wereldtentoonstelling in Shanghai maakte, is geen uitzondering. De Domstad gaf 22.091 euro uit aan de Shanghaireis. Dat is ongeveer even veel als Amsterdam en Den Haag. Die stad stuurde overigens acht in plaats van zes mensen naar China,
Rotterdam spant de kroon met een bedrag van 43.700 euro voor acht mensen, onder wie burgemeester Aboutaleb.
Net als Utrecht, vlogen de meeste topbestuurders business class, terwijl de meeste ambtenaren tot de economy class waren veroordeeld.

Provincie Utrecht had duurste Shanghaireis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.