Drukte bij Apple-stores wegens nieuw speeltje

UTRECHT - Voor de Apple Store in de binnenstad van Utrecht stond vrijdagochtend om acht uur al een lange rij mensen. Ook in Amersfoort en Veenendaal rijen mensen die de iPad van de hippe computermaker willen kopen.
De iPad, een gestyleerd plat aanraakscherm zonder toetsenbord en met de grootte van een tijdschrift, is een gewild gagdet bij Apple-fans. In Utrecht zijn er honderd mensen op afgekomen en in Amersfoort en Veenendaal stond een rij van vijftig mensen.
Piet Leunis, eigenaar van een adviesbureau, stond in Utrecht als eerste in de rij. "Om kwart voor zes. Hij is voor mezelf, maar als hij bevalt, krijgen mijn medewerkers er ook eentje."
Naast hem staat de eerste vrouw. "Hij is eigenlijk voor mijn broertje, maar die moest werken." Leunis vindt het opvallend dat er weinig vrouwen in de rij staan. "Juist dit product is uitermate geschikt voor mannen en vrouwen omdat het heel gebruiksvriendelijk is."

APPLAUS

De eerste klanten wachtte een luid applaus van de medewerkers. Volgens bedrijfsleider Karol Kusters is er bewust voor gekozen de iPad nog niet online te verkopen. "Dit is zo'n nieuw product; daar moeten we de klanten echt goed over adviseren."
Zelf heeft hij de iPad al een tijdje tot zijn beschikking. "Eigenlijk hoeft niemand hem te hebben en iedereen heeft altijd zonder gekund, maar hij gaat zeker voorzien in een behoefte."
Veel liefhebbers van computers van Apple hadden de iPad al in Duitsland of de VS gekocht.

Drukte bij Apple-store in Amersfoort.
Drukte bij voor de I-Pad in Veenendaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.