Aanhoudingen na wilde achtervolging

UTRECHT - De politie heeft op vrijdag in Utrecht twee mannen aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen.
Rond 16.25 uur kreeg de politie de melding dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden aan de Hessenweg in de Bilt en dat de verdachten achtervolgd werden door een getuige. De getuige was de auto gaan achtervolgen omdat hij het idee had dat deze werd gestolen.
De getuige heeft voor zijn eigen veiligheid op advies van de politie de achtervolging afgebroken, maar wist wel te melden welke richting deze uit ging.

BUSSEM

De verdachte auto werd vervolgens door de politie uit de regio Gooi en Vechtstreek gezien in Bussum en Laren. Met behulp van agenten van de Verkeerspolitie Utrecht en de inzet van de politiehelikopter kon de auto uiteindelijk worden klemgereden op de Tripkade.
De twee inzittenden sprongen uit de auto maar konden worden aangehouden op de Van Lieflandlaan. Een van de verdachten is een 21-jarige man uit Maarssen, van de andere verdachte kon de identiteit nog niet worden vastgesteld.
De mannen zijn aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen. Het voertuig bleek gestolen en al eerder betrokken bij een winkeldiefstal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.