Vermoedelijke 'coniferenpyromaan' opgepakt

MIJDRECHT - In Mijdrecht is via Burgernet een verdachte opgepakt voor de reeks branden in coniferenhagen, schuttingen en kliko's, die sinds mei plaatsvonden.
In de nacht van zaterdag op zondag had de brandweer het weer druk met in totaal drie branden. Twee daarvan waren coniferenbranden.
Bij een huis op de kruising met de Viergang stond rond middernacht een coniferenheg in brand. Ook het huis liep veel schade op. Onder meer de ruiten sneuvelden.
Rond 2.30 uur kwam er een melding van de Agaat in Mijdrecht. Ook hier ging het om een coniferenheg. Bij deze brand bleef de schade beperkt.
Een agent in de wijk Hofland rook een minuut of twintig later weer een brandlucht. Al snel bleek het om een papierbrand te gaan op de Maansteen. Daar werd rond 3.00 uur ook de verdachte aangehouden. Zijn uiterlijk kwam overeen met het signalement dat verspreid was via Burgernet.
Opvallend is dat de verdachte afgelopen donderdag zelf de 1-1-2-melder was van een brand op de Botdrager. De politie heeft de woning van de verdachte inmiddels afgezet en is een onderzoek gestart.

Vermoedelijke 'coniferenpyromaan' Mijdrecht opgepakt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.