Dozen vol wasbeervellen langs A2

ABCOUDE - Langs de A2 bij Abcoude heeft een echtpaar uit Vinkeveen woensdag dozen vol wasbeervellen gevonden. De gemeente Abcoude heeft de vondst bevestigd.
Het zou gaan om dozen met duizenden bontruggen van wasbeerhonden.
De man en vrouw hebben met de Bont voor Dieren gebeld, omdat ze niet wilden dat hun vondst stilletjes zou worden weggehaald.
"Het is een bizarre vondst. De dieren zijn verder helemaal intact, alleen hun ruggen zijn eruit gesneden", zegt directeur Claudia Linssen van de Bont voor Dieren. Zij kregen als eerste de melding van de vinder en hebben de gemeente Abcoude en politie Utrecht ingeschakeld.

DIERSOORT

Wasbeerhonden lijken erg op wasberen, maar zijn een geheel eigen diersoort. Ze worden veel gebruikt in de bontindustrie en komen in Nederlands nauwelijks voor.
"Het bont van hun ruggen wordt gebruikt voor de enorme bontkragen van de jassen die je afgelopen winter veel zag", zegt Linssen.
Het is onduidelijk wie de dode dieren langs de snelweg heeft gedumpt. Er lagen ook jerrycans met benzine naast. Mogelijk zijn de daders gestoord toen ze de beesten wilden verbranden.

OPMERKELIJK

Dat de huiden gedumpt zijn is opmerkelijk, omdat de huiden veel geld waard zijn en er geen sprake is van een verbod. Zowel de politie Utrecht als de AID laten desgevraagd weten dat de flora- en faunawet niet is overtreden omdat het niet gaan om een beschermde diersoort.
Wel wil de politie weten wie de huiden heeft achtergelaten omdat dumpen van afval wel strafbaar is.

Dozen vol dode wasbeerhonden bij A2
Dozen vol dode wasbeerhonden bij A2

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.