Kort nieuws: Meer omzet voor Ziggo

REGIO - Kabelbedrijf Ziggo heeft over het eerste halfjaar van dit jaar een omzet behaald van 676,6 miljoen euro, dat is 7 procent meer dan in de eerste zes maanden van 2009.
Volgens Ziggo is het betere resultaat in Nederland vooral te danken aan de verkoop van digitale televisieabonnementen en doordat meer mensen overstapten naar het 3-in-1 pakket.
* Donderdagmiddag heeft een klein brandje gewoed aan de Pronkmos in Houten. De brandweer was er snel bij en het vuur kon zonder veel moeite worden gedoofd. Binnen een half uur was de brandweer alweer vertrokken. De oorzaak was een vergeten pannetje op een electrische kookplaat.
* Dankzij een echtpaar zijn twee winkeldieven in Zeist aangehouden. Het koppel zag in een winkel aan de Voorheuvel dat twee dieven twee zakken volstopten met cosmetica. De man volgde de dief met de tas terwijl de vrouw het personeel waarschuwde. Eén van de dieven kon zo worden gepakt, de ander zoekt de politie nog.
* In Leusden is een vrouw opgepakt die een hoogbejaarde vrouw wilde oplichten. Ze belde met twee andere vrouwen aan bij de woning op de Hondsdraf. Twee hielden de vrouw aan de praat met vragen over haar tuin. De derde sloop naar binnen. Een oplettende buurvrouw sloeg alarm. Daarop vluchten twee oplichtsters in een auto,. De derde werd in de buurt aangehouden door de politie.
* Onoplettendheid heeft in Driebergen geleid tot een ongeluk met twee bejaarde vrouwen. Een automobiliste van 91 wilde een kruising over bij de Hogesteeg en zag een fietsster over het hoofd. De 83-jarige fietsster hield aan het ongeluk een zwaar gekneusde knie over en een bult op haar hoofd.
* Op de Lekdijk in Amerongen is een auto vernield bij een verkeersruzie. Twee mannen in een auto werden door een andere wagen gepasseerd en konden dat niet hebben. Ze stopten voor de auto, stapten uit en begonnen op de vooruit en de motorkap te slaan. Daarna verdwenen de twee mannen. De auto had flink wat schade. De politie hoopt dat getuigen zich melden.
* Een 27-jarige Amsterdammer is vannacht bij Maarssen van de snelweg gehaald. De man reed met meer dan 180 kilometer per uur over de A2 langs een onopvallande controle van de politie. De agenten zette de achtervoling in en haalde de snelheidsduivel langs de kant. Omdat hij meer dan 80 kilometer per uur te hard reed heeft de man zijn rijbewijs moeten inleveren.
* Een 44-jarige bromfietser uit Utrecht is gisteren naar het ziekenhuis gebracht. De man reed tegen een lantaarnpaal op de Dolomieten tegen de paal en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een hek. Getuigen belde de politie die de man weer overeind hielpen. De Utrechter was bij kennis, maar sloeg wartaal uit en wist ook niet meer wat er gebeurd was.
* Op de Utrechtse Maliebaan is een fietsendief aangehouden. Agenten zagen de man met een damesfiets uitkomen. Omdat hij voldeet aan een signalement dat eerder door een getuige was opgegeven kon de 40-jarige fietsendief worden aangehouden. Hij bekende zijn daden direct.
* In Zeist is een dronken vrouw met haar brommobiel over de kop geslagen. Op de Laan van Beek en Rooijen vloog ze met het autootje uit de bocht en belandde ze in het groen. Nadat de wagen door omstanders weer overeind was gezet wilde ze verder rijden, maar een omstander had het sleuteltje uit het contact gehaald vanwege de alcohollucht. De vrouw is bekeurd en haar rijbewijs kwijt geraakt.
* Een man uit Roosendaal is gisteravond in Baarn aangehouden omdat hij mogelijk wilde inbreken. Agenten controleerden de man op de Torenlaan en kwamen inbraakgereedschap tegen. Ook had de 31-jarige bestuurder geen geldig rijbewijs. Hij is aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.