Kort nieuws: Wegpiraat in Veenendaal in cel gezet

REGIO - * In Veenendaal is een 39-jarige man betrapt op het rijden met een rijontzegging. De man had zelf de politie gebeld omdat hij door drie personen klem zou zijn gereden.
Bij controle bleek dat de man dronken was en dat de politie hem al eerder had verboden te rijden. Bovendien werd hij gezocht in Gelderland voor het inrijden op een groep mensen. Hij is in de cel gezet
* Het treinkaartje van de NS wordt 2 procent duurder. Volgens het spoorbedrijf in Utrecht is dat net zo hoog als de verwachte inflatie. Mocht de inflatie hoger of lager zijn, dan past de NS de prijzen daarop aan. De NS wil ook dat reizen met een ov-chipkaart net zo duur wordt als met een papieren kaartje, en dat een retourtje net zo duur wordt als twee enkeltjes.
* Het rijk trekt vier miljoen euro uit om lerarenopleidingen te verbeteren. Dat geld gaat niet naar direct naar de opleidingen zelf, maar naar speciale centra die de opleidingen beter moeten maken. Drie van die centra zitten in Utrecht, voor zowel de hogeschool als de universiteit. Het geld wordt gebruikt voor nieuwe leraren Nederlands, Wiskunde en Natuurwetenschap.
* Gemeenten waar veel mensen in de bijstand belanden komen in de financiële problemen, zegt Vereniging voor Nederlandse Gemeenten. Het Rijk kort het budget voor Wet Werk en Bijstand flink, terwijl veel gemeenten het door de crisis al moeilijk hebben.
* In Amersfoort zijn twee jongens van veertien en vijftien opgepakt voor het stelen van een snorfiets. De twee zaten verdacht in de bosjes waardoor omwonenden argwaan kregen. Politie vond het tweetal verderop op de Rameaustraat. De scooter bleek gestolen. Ook was de veertienjarige jongen aan joy-riden.
* Een 39-jarige man is in Veenendaal betrapt op het rijden met een rij-ontzegging. De man had zelf de politie gebeld omdat hij door drie personen klem zou zijn gereden. Bij controle bleek dat de man niet mocht rijden. Ook had hij teveel gedronken. Op het bureau bleek dat de politie Gelderland-Midden de man zocht omdat hij op een groep mensen was ingereden. Hij is aangehouden en in de cel gezet.
* Een 26-jarige man uit Vianen is opgepakt omdat hij een pak met batterijen uit een winkel aan de Lijnbaan pikte. De man rekende wel enkele boodschappen af, maar de batterijen niet. Toen het personeel de man daarop aansprak werd hij agressief en probeerde de twee medewerkers te slaan. Toegesnelde agenten wisten de man te pakken en mee te nemen naar het bureau.
* Bij fietsenstallingen van de NS kunnen klanten per 1 augustus hun rijwiel met barcode stallen. Ze hoeven daardoor niet iedere stalling cash af te rekenen, maar krijgen een maandelijkse rekening. Bij stalling van de fiets scant de stallingbeheerder de pas van de klant en een sticker op de zadelbuis van de fiets. Contant betalen blijft ook mogelijk.
* Een 22-jarige man uit Hoogland heeft in Amersfoort een verkeerslicht plat gereden. Op de Amsterdamseweg vloog hij uit de bocht en ramde hij de paal. De man bleef niet wachten op een bekeuring en reed naar huis.Getuigen leidden de politie naar zijn huis, waar hij alsnog beboet werd.
* Een 39-jarige man uit Utrecht is gisteravond aangehouden omdat hij rondreed zonder rijbewijs. Agenten stonden op de Carnegiedreef te wachten voor het verkeerslicht toen de man op een scooter door rood reed. De agenten gingen achter de man aan en zette hem op de Gloriantdreef aan de kant. De scooterbestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben. De man is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.
* Een 39-jarige man is in Veenendaal betrapt op het rijden met een rij-ontzegging. De man had zelf de politie gebeld omdat hij door drie personen klem zou zijn gereden. Bij controle bleek dat de man niet mocht rijden. Ook had hij teveel gedronken. Op het bureau bleek dat de politie Gelderland-Midden de man zocht omdat hij op een groep mensen was ingereden. Hij is aangehouden en in de cel gezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.