Politie trekt pistool tegen gewapende autokaper

REGIO - Een echtpaar is vannacht in Baarn onder dreiging van een vuurwapen beroofd van hun auto. Na een achtervolging door Utrecht en Maarssen heeft de politie de autokaper weten aan te houden.
De gewapende overvaller ging onder invloed van drugs op rooftocht uit en had daarbij alleen een zwembroek aan. In Baarn ging hij er met een auto van een echtpaar vandoor. In Lage Vuursche probeerde hij rond middernacht een andere auto te stelen. Daarbij kreeg een man flinke klappen maar de diefstal mislukte.
Niet veel later kreeg de politie melding van een bedreiging in de Dorpsstraat. Het 20-jarige slachtoffer uit Amsterdam rende weg, maar werd achtervolgd. Zijn belager probeerde twee keer op hem in te rijden. Uiteindelijk wist de Amsterdammer te ontsnappen.

ACHTERVOLGING

De gealarmeerde politie zag de berover bij Groenekan en ging tot de achtervolging over. De man reed met hoge snelheid over de Zuilense ring en nam de afslag Maarssen. Op de Vogelweg reed hij tegen het verkeer in en omdat hij een auto moest ontwijken, botste hij tegen de middengeleider en kwam tot stilstand.
Agenten zagen dat de 29-jarige verdachte uit Culemborg op zoek was naar zijn wapen. Hierop werd hij met getrokken pistool gesommeerd uit zijn auto te komen.
De man werd aangehouden en zit in de cel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.