Kort nieuws: Weer blauwalgenalarm in Amersfoort

REGIO - Opnieuw een plek met te veel blauwalgen in Amersfoort. De een hoge concentratie van de giftige algen is aangetroffen in het water bij de Waterjuffer in de wijk Nieuwland. Waterschap Vallei en Eem heeft waarschuwingsborden geplaatst.
* Radio-dj Gerard Ekdom uit Soest krijgt een lunchprogramma op 3FM. Eerder werd al bekend dat hij na negen jaar stopt met het presenteren van Arbeidsvitaminen. Zijn nieuwe show heet Effe Ekdom. Arbeidsvitaminen, het langstlopende radioprogramma ter wereld, verhuist van 3FM naar Radio5 Nostalgia.
* Modeketen WE in Utrecht gaat uitbreiden in China. Het concern wil de komende vijf jaar tweehonderd modewinkels openen. De eerste winkels zullen naar verwachting rond de jaarwisseling in Peking en Sjanghai de deuren openen.
* Op de A12 bij Bunnik is een man van de weg gehaald. De 21 jarige man uit Gouda reed 55 kilometer te hard en kon zijn rijbewijs inleveren. Hij was niet de enige snelheidsduivel; op de A2 gebeurde hetzelfde bij een 19-jarige Utrechter. Hij reed 63 kilometer te hard.
* In Utrecht is een fietsendief (47) tegen de lamp gelopen. Na tips van getuigen zagen agenten hem over de Nachtegaalstraat lopen, met een fiets die niet hem was en een opengebroken slot.
* In Nieuwegein zoekt de politie nog naar twee fietsendieven. Het gaat om twee jongens van ongeveer 15 jaar die een jongen van een kinderfiets duwden en er met de fiets vandoor gingen. Ze hadden kort blond haar en droegen een korte broek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.