Kort nieuws: Dief navigatiesysteem ontkomen

IJSSELSTEIN - Twee dieven van een navigatiesysteem in IJsselstein zijn ontkomen. Een getuige werd wakker van het alarmsysteem van de auto van zijn buurman. Hij zag nog net een jongen in de auto hangen.
Toen de man naar beneden ging renden de twee dieven naar een zwarte scooter. waar ze op vluchtten. De twee tengere mannen hadden donker haar en donkere kleding. De politie hoopt dat getuigen zich melden.
* Een Rotterdamse automobilist is zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een flinke snelheidsovertreding. De man reed gisteravond laat over de snelweg richting Gouda en werd vanaf Woerden gevolgd door agenten. Uit een meting bleek dat de 25-jarige man 145 kilomter per uur reed op een stuk waar 90 is toegestaan.
* Meerdere verkeerscontroles op de A2 heeft aan 27 bestuurders het rijbewijs gekost. Op het stuk tussen Utrecht en Maarssen flitste de politie autorijders die harder gingen dan 150 kilometer per uur. Een 25-jarige Amsterdammer spande de kroon. De man had geen rijbewijs en klokte 203 kilometer per uur. Hij moest zijn auto inleveren.
* In twee dagen tijd werden drie bejaarden in Veenendaal het slachtoffer van een babbeltruc. De politie denkt dat één groepje vrouwen verantwoordelijk is. Op vrijdag 30 juli sloegen de oplichters toe bij een 80-jarige vrouw op het Boompjesgoed. Een dag later vielen een oudere man op de Zonnebloemstraat en een vrouw op de Zandstraat ten prooi aan de babbelaars.
* De politie zoekt een man die gisteren computerapparatuur heeft gestolen uit een huis in Amersfoort. Een getuige in de Westerstraat hoorde glasgerinkel en zag daarna een man door de kapotte ruit naar buiten klimmen. De lichtgetinte man van circa 25 jaar kon ontkomen. Hij had bruin halflang golvend haar en een ongeschoren gezicht. Hij droeg een blauw shirt met lange mouwen en een lichtblauwe spijkerbroek.
* In Soest zijn twee jongens tegen de lamp gelopen, die geld voor een goed doel in hun zak staken. De twee 18-jarige Rotterdammers verkochten kaarten langs de deur. De politie controleerde de twee, en toen bleek dat ze van de zeven euro twee euro zelf hielden. Omdat ze geen vergunning hadden kregen de jongemannen een bekeuring.
* In Amersfoort is een bejaarde man van een trap de kelder ingevallen. Een medewerkster van de thuiszorg stond voor een dichte deur en belde de politie. Agenten moesten klimmen naar de eerste verdieping om naar binnen te kunnen. De 85-jarige man lag in de kelder. Hij was verward en wist niet precies wat er gebeurd was. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.