"Koopzondag mag altijd in toeristisch gebied"

UTRECHT - De weg voor wekelijkse koopzondagen in Utrecht ligt vrij. Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat alle winkels op zondag open mogen, als er een toeristisch gebied in de gemeente ligt.
De zaak in in Den Haag ging over de zondagsopenstelling in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Omdat de wet niet aangeeft wat wordt bedoeld met 'toeristisch', mogen de winkels in Alexandrium ook open blijven. Tegen de zin van de deelgemeente.
Advocaat Van Vugt zei in het tv-programma Netwerk dat de uitspraak voor iedere gemeente geldt. Dat zou betekenen dat ook het centrum van Utrecht iedere zondag de winkels kan openen, want daar komen wel veel toeristen op af.

PEILING

De ondernemersvereniging in de binnenstad peilt binnenkort bij haar leden of er interesse is om iedere zondag open te gaan. Pas daarna dienen de ondernemers eventueel een verzoek in bij de gemeenteraad voor extra koopzondagen.
De ondernemersvereniging zette het punt op de agenda, omdat er veel klanten naar het centrum van Amsterdam zouden gaan. daar zijn wel iedere zondag de meeste winkels open.
Enkele jaren geleden hield de gemeente Utercht nog een referendum over de koopzondagen. Die werd toen afgewezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.